HARDALIN FAYDALARI
HARDAL
(BCASSİCA NİGRA)
Hardal ve tere tohumuna kıymet veriniz, zira Allah (cc) hurdan her derde (birçok derde) deva kılmıştır.
(Hadis-i Şerif)
İÇİNDEKİLER: »Glukosid •Singirin »Myrosin fermenti »Aliyle •% 30 yağ »Potasyum »Magnezyum »Kalsiyum
YAN TESİRİ: Normalde yan tesiri yoktur. Hardal yağı deriyi tahriş eder. Hardal yağı haricen kesinlikle kullanılmaz, az kullanılmalıdır.
ŞİFASI:
1) Baş ağrısı: Beyne kanın fazla basınç yapmasından oluşan baş ağrısında, hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
2) Romatizma: Hardal unu, zeytinyağı ile hamur haline getirilip romatizmalı yere vurulur.
3) Boğaz iltihabı, ses kısıklığı: Hardal yaprağı biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır, içilmeye devam edilir.
4) Kabızlık: Hardal yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir.
5) Gaz: Hardal yaprağı tek başına ya da naneyle beraber kaynatılıp, balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
6) Bronşit, öksürük: Hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
7) Burun tıkanıklığı: Hardal unu buruna çekilirse burun tıkanıklığını giderir.
8) Diş ağrısı: Hardal unu ağrıyan dişe konursa diş ağrısını geçirir.
9) Gözün görme gücü: Hardal, balla macun yapılarak yenmeye devam edilirse gözün görme gücünü artırır
10) Kuvvet verici: Hardal, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
❖ TAVSİYE: Hardal, yemeklere baharat olarak kullanılır, azı şifa, çoğu cefa verir. Karaciğeri rahatsız olanlara zararlıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder