HARDALIN FAYDALARI

hardal neye iyi gelir




HARDAL
(BCASSİCA NİGRA)

Hardal ve tere tohumuna kıymet veriniz, zira Allah (cc) hurdan her derde (birçok derde) deva kılmıştır.

(Hadis-i Şerif)

İÇİNDEKİLER: »Glukosid •Singirin »Myrosin fermenti »Aliyle •% 30 yağ »Potasyum »Magnezyum »Kalsiyum

YAN TESİRİ: Normalde yan tesiri yoktur. Hardal yağı deriyi tahriş eder. Hardal yağı haricen kesinlikle kullanılmaz, az kullanılmalıdır.

ŞİFASI:

1) Baş ağrısı: Beyne kanın fazla basınç yapmasından oluşan baş ağrısında, hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

2) Romatizma: Hardal unu, zeytinyağı ile hamur haline getirilip romatizmalı yere vurulur.

3) Boğaz iltihabı, ses kısıklığı: Hardal yaprağı biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır, içilmeye devam edilir.

4) Kabızlık: Hardal yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir.

5) Gaz: Hardal yaprağı tek başına ya da naneyle beraber kaynatılıp, balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.

6) Bronşit, öksürük: Hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

7) Burun tıkanıklığı: Hardal unu buruna çekilirse burun tıkanıklığını giderir.

8) Diş ağrısı: Hardal unu ağrıyan dişe konursa diş ağrısını geçirir.

9) Gözün görme gücü: Hardal, balla macun yapılarak yenmeye devam edilirse gözün görme gücünü artırır

10) Kuvvet verici: Hardal, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

❖ TAVSİYE: Hardal, yemeklere baharat olarak kullanılır, azı şifa, çoğu cefa verir. Karaciğeri rahatsız olanlara zararlıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar