KIŞ ÇAYI TARİFİ KOLAY KIŞ ÇAYI YAPIMI FAYDALARI VE YARARLARI

kış çayı yararları
KIŞ ÇAYI TARİFLERİ


Kışın en tatsız yönlerinden biride hiç şüphesiz ki soğuk algınlıkları ve griptir. 

Kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle evde kendiniz kış çayınızı yapabilir ve soğuk havalarda kendinizin ve ailenizin kolayca hastalanmaması için önlem alabilirsiniz.

Tabi unutmadan şunu da not düşelim ki bu çaylardan istifade etmek istiyorsak bunları düzenli olarak hasta olmadan önce tüketmemiz gerekmektedir. Şifalı çayların koruyucu özelliği hastalığa yakalanmamış bünyelerde daha etkilidir. Hastalandıktan sonra içilen çaylar iyileşmeyi değil hastalığın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Şimdi gelelim Kış Çayı Tariflerimize:

  • 3 Yemek kaşığı zencefil
  • 6 Yemek kaşığı ıhlamur
  • 2 Yemek kaşığı ada çayı
  • 2 veya 1 (isteğe göre) rulo tarçın
  • 1 çay bardağı kuşburnu
  • 2 tatlı kaşığı rezene
  • 2 Çay kaşığı kurutulmuş karanfil

Listedeki malzemeleri havanda ve öğütücüde toz haline getirip (kum gibi olmasına gerek yok) hava almayan bir kaba yerleştiriyoruz.

Ne zaman Kış Çayı içmek isterseniz 1 su bardağı için çayımızdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kullanabilirsiniz.

Kış çayını demleme tekniği de kişiden kişiye değişmekte olup tavsiyem kaynayan suya çayı koyup yaklaşık 30 saniye kaynatıp ateşi kapatın ve 6-10 dakika arası demlenmeye bırakıp tüketin. Çayınızı demletikten sonra çeyrek limon ve tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.


ÖNEMLİ NOT: BU TARİFTE Kİ BİTKİ ÇAYI HAMİLELER, EMZİREN KADINLAR, KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR, YAŞLILAR, BEBEK VE 6 YAŞ ALTINDA Kİ ÇOCUKLAR İÇİN SAKINCALI OLABİLİR. 
İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »