ÇAKŞIR OTUNUN FAYDALARI YARARLARI (ÇAKŞIR OTU KÖKÜ)





ÇAKŞIR OTU KÖKÜ

(RADiX FERULAE MEİFOLİAE)

İÇİNDEKİLER: »Kikler »Tanen »Safanin »Uçan yağ «Nişasta •Alkaloidler »Rezin

YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. ŞİFASI:

1) Vücuda kuvvet verici: Çakşir otu kökü kurutulup öğütülür, polen, ısırgan tohumu ile beraber balla macun yapılıp yenir.

2) Kısırlık tedavisi: Çakşir otu kökü çok besleyici olduğu için, ceviz içi, ısırgan tohumu, badem ile beraber öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

▼ TAVSİYE; Kısırlık tedavisinde; çakşir otunun kökünü kurutup saklayınız. Hatay bölgesinde dağlarda yetişir.
İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »