ELMANIN FAYDALARI VE YARARLARI ( HERGÜN ELMA YEMENİN FAYDALARI)

elma yemenin faydaları




ELMA (PYRUSMALUS)


İÇİNDEKİLER: •Posa »A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri •!)-çan yağ • Tanen •Organik asidler •Şekerler »Silisyum •Demir »Flor • Fosfor » Manganez • Kükürt.


YAN TESİRİ: Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar.

ŞİFASI:

1) Güzel kan yapıcı: Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar. Elmayı bolca yemeyi devam edilir.

2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir. Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnundaki bebeği iyi besler.

3) Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız.

4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır.

5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar.

6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzlan atar.

7) Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir.

8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir. (Bol elma yenir.)

9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi benzeri gıdaları yiyiniz.

10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır. (Kabuğunu soymadan.) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur.

11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır.

12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir. Çekirdekleri biriktirilir. Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur. Ezilip kaynatılır. Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çaydan içmeye devam edilir.

13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir.

14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir. 1-2 saat yemek yenmez. 1 hafta devam edilir.

15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç kanuna.

16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir.

17) Zehirlenme: Elma yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir.

19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir.

20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir.

21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir.

22) Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır.

23) Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir.

24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür.

25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür.

26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır.

27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler.

❖ TAVSİYE: Elma da, ayva gibi kış hastalıklarının ilacı. Elmayı, çürümesini önlemek için teker teker yara-berelemeden toplayınız. Arpa içinde ya da arpa samanı içinde saklanırsa uzun süre dayanır. Elma zihni açar, kanı temizler, vücudun direncini arttırır, susuzluğu giderir, zayıflatır. Komposto, reçel, marmelat ve şurup olarak da istifade edilir. Ekşi elma unutkanlık yapar. Şeker hastaları da elma yiyebilir.
İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »