ERİKİN FAYDALARI ERİK NELERE İYİ GELİR






ERİK (FRUNUS DOMESTİCAE)

İÇİNDEKİLER: »Meyva asidleri »Şeker »Selüloz »Pektin • B, C Vitaminleri • Demir »Fosfor * Ca • Magnezyum • Potasyum • Sodyum.

YAN TESİRİ: Müshildir.

TELAFİSİ: Erikle armut yenir, çakal eriği yenir.

ŞİFASI:

1) Aybaşı düzenleyici: Erik meyvesi şekerle kaynatılıp 1 su bardağı içilmeye devam edilir.

2) Öksürük, boğmaca: Erik kurusu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Diş eti iltihabı: Erik yaprağı, misvak ve gül ile kaynatılıp Balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çay içilmeye devam edilir.

4) Ciğer tıkanıklığı: Erik zamkı suda eritilip balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir tıkanıklığı açar.

5) Yara, egzama, sivilce: Erik zamkı sirke ile krem haline getirilip yara ye egzamalara sürülür

6) İdrar söktürücü: Erik yemek, idrar söktürür. Erik kompostosu içilmeye devam edilir.

7) Terleme: Erik hoşafı içilmeye devam edilir.

8) Solucan ve kurtlar: Erik çekirdekleri çıkarılıp ezilir, kaynatılıp sabahleyin aç kanuna içilmeye devam edilir.

9) Karaciğer güçlendirici: Erik yenmeye devam edilir.

❖ TAVSİYE : Erik, susuzluğu giderir, vücudu besler, bal eriği, can eriği ve birçok çeşidi vardır. Reçel, hoşaf, marmelat yapılır. Kurutulup, kışın kaynatılarak hoşaf yapılır.
İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »