GEVEN BİTKİSİNİN FAYDALARI, GEVEN OTU NEDİR NEYE YARAR
GEVEN (ASTRAGALUS GLYCYPHYLLUS)
İÇİNDEKİLER: .Gliserizin «Asparagin • Acı maddeler »Manit «Dekstroz •Şeker •% 15-20 protein, •Flavanoidler
YAN TESİRİ: Normalde Herhangi bir yan tesiri yoktur
.
ŞİFASI
1) Mide iltihabı: Geven kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Süt arttırıcı: Geven kökü ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Tansiyon: Geven yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
4) Bağırsak iltihabı: Geven kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) Siyatik: Geven kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
6) Ağrı kesici: Geven kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
7) Şişlikler: Geven lapası şiş yerlere vurulur.
❖ TAVSİYE: Geven kökleri toprağa iyice yayıldığı için erezyonla mücadelede de kullanılır. Gevenin kökünden kitre zamkı elde edilmektedir. Kitre zamkı pahalı bir üründür. Geven bulunan bölgeler için iyi bir gelir kaynağı olabilir. Ülkemizde 3 çeşit geven yetiştirilmektedir
Yorumlar
Yorum Gönder