GÜL, GÜLÜN FAYDALARI NELERDİR, GÜL NEYE İYİ GELİR
GÜL ( ROSA GALLİCA)
(Isparta gülü)
İÇİNDEKİLER: »Mazı asidi »Tanen »Uçan yağ »Çeşitli glikozitler »Boya
YAN TESİRİ: Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
ŞİFASI:
1) Anjin, boğaz iltihabı: Gül çiçeği ve yaprak-B lan kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapı-
lir ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
2) Kan temizleyici: Gül çiçekleri ve yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Baş Ağrısı: Gül yaprakları, selvi kozalağıyla kaynatılıp başa ve yüze sürülür. Bu çay balla tatlandırılıp içilir.
4) Ağız içi yaralar: Gül çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
5) Göz kızarıklığı: Gül çiçeği kaynatılıp gözler pansuman yapılır.
6) Deri bakımı: Gül çiçeği, az suda kaynatılıp süzülür, balla krem yapılıp cilde sürülürse, cildi canlandınr, temizler.
7) Ter kokusu: Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
8) Kızamık: Gül, kaynatılıp süzülür, .kızamık çıkaran çocuğa pamukla sürülür.
9) Tıkanık çözücü: Gül çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilirse, dalak ve karaciğerdeki tıkanıklığı çözer.
10) İshal kesici: Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
TAVSİYE: Süs olarak yetiştirip de şifasını bilmediğimiz bir nimet de güldür. Gül, sabrın rumuzudur. Gülün reçeli mideyi kuvvetlendirir. Gül esansı iyi bir kokudur. Resûlullah Efendimiz’in (s.a.v.) teri gül gibi kokar idi. Gül kokusunu severdi.
Yorumlar
Yorum Gönder