ACURUN FAYDALARI
ACUR
“Bize yerin bitirdiği, baklasından, acurundan, sarmısağından, mercimeğinden, soğanından çıkarıversin" (Bakara; 61. Âyet-i Kerime)
“Resûlullah (sav) Efendimiz, acuru, hurma ile yemeyi severlerdi” (Hadis-i şerif)
İÇİNDEKİLER: «Tohumunda % 45 civan katı yağ »Etinde şeker »Glikoz »Fruktoz YAN TESİRİ: Soğuk mizaçlılar hurma ve balla yerlerse daha isabetli olur.
ŞİFASI:
1) Sindirim kolaylaştırıcı: Acur yemek sindirimi kolaylaştırır.
2) Hararet teskin edici: Susadıkça acur yenirse harareti söndürür.
3) Vitamin eksikliği: Hurma ile beraber acur yemek vitamin eksikliğine iyi gelir.
4) Baygınlık: Acur koklamak baygınlığa iyi gelir.
5) Sarılık: Olgun acur rendelenip balla kanştmlarak yenmeye devam edilir.
6) İdrar söktürücü: Acur çekirdekleri dövülüp kaynatılır, balla tatlandınlarak içilir
* TAVSİYE: Acur, salatalık gibi cacık olarak, taze olarak yenir, kavun gibi olgunlaşınca da yenir.
Bal ve hurma ile yemek daha şifalı ve sünnettir. Birinin (hurmanın) hararetini, diğeri (acur) söndürür.
Yorumlar
Yorum Gönder