ACURUN FAYDALARI



ACUR

“Bize yerin bitirdiği, baklasından, acurundan, sarmısağından, mercimeğinden, soğanından çıkarıversin" (Bakara; 61. Âyet-i Kerime)

“Resûlullah (sav) Efendimiz, acuru, hurma ile yemeyi severlerdi” (Hadis-i şerif)

İÇİNDEKİLER: «Tohumunda % 45 civan katı yağ »Etinde şeker »Glikoz »Fruktoz YAN TESİRİ: Soğuk mizaçlılar hurma ve balla yerlerse daha isabetli olur.

ŞİFASI:

1) Sindirim kolaylaştırıcı: Acur yemek sindirimi kolaylaştırır.

2) Hararet teskin edici: Susadıkça acur yenirse harareti söndürür.

3) Vitamin eksikliği: Hurma ile beraber acur yemek vitamin eksikliğine iyi gelir.

4) Baygınlık: Acur koklamak baygınlığa iyi gelir.

5) Sarılık: Olgun acur rendelenip balla kanştmlarak yenmeye devam edilir.

6) İdrar söktürücü: Acur çekirdekleri dövülüp kaynatılır, balla tatlandınlarak içilir

* TAVSİYE: Acur, salatalık gibi cacık olarak, taze olarak yenir, kavun gibi olgunlaşınca da yenir.
Bal ve hurma ile yemek daha şifalı ve sünnettir. Birinin (hurmanın) hararetini, diğeri (acur) söndürür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar