ADA SOĞANI (SCİLLAE BULBUS)
(Ayı soğanı, Beyaz soğan)
İÇİNDEKİLER: •Tanen »Şekerler «Organik asidler «Müsilaj •Kalsiyum oksalaT
YAN TESİRİ: Tazesi zehirlidir.
TELAFİSİ: Ada soğanı pişirilerek kullanılır.
ŞİFASI:
1) Kalp kuvvetlendirici: Pişmiş ada soğanından 10 gr., oğul otu gr., kediotu 20 gr. karıştırılıp kaynatılır ve balla tatlandırılarak 1 ’ çay bardağı içilir.
2) Romatizma: Pişirilmiş ada soğanı ile romatizmalı yerler n yapılır.
3) Kulunç ağrıları: Pişirilmiş ada soğanı ile kulunç ağrılarının yerlere masaj yapılır.
❖ TAVSİYE: Ada soğanı normal soğana benzer. Baharatçılarda kolaylıkla bulunur. Pişirerek kullanınız, haricen kullanınız.
(Ayı soğanı, Beyaz soğan)
İÇİNDEKİLER: •Tanen »Şekerler «Organik asidler «Müsilaj •Kalsiyum oksalaT
YAN TESİRİ: Tazesi zehirlidir.
TELAFİSİ: Ada soğanı pişirilerek kullanılır.
ŞİFASI:
1) Kalp kuvvetlendirici: Pişmiş ada soğanından 10 gr., oğul otu gr., kediotu 20 gr. karıştırılıp kaynatılır ve balla tatlandırılarak 1 ’ çay bardağı içilir.
2) Romatizma: Pişirilmiş ada soğanı ile romatizmalı yerler n yapılır.
3) Kulunç ağrıları: Pişirilmiş ada soğanı ile kulunç ağrılarının yerlere masaj yapılır.
❖ TAVSİYE: Ada soğanı normal soğana benzer. Baharatçılarda kolaylıkla bulunur. Pişirerek kullanınız, haricen kullanınız.
Yorumlar
Yorum Gönder