ALIÇIN FAYDALARI (AKDİKEN, MUŞMULA)



ALIÇ (CRATAEGUS MONOGYNA)

(Akdiken- Ekşi muşmula- Geviş- Yemişen)

İÇİNDEKİLER: •Trimethylamin »Flavonoidler •Aminler •Terpenderpvat «Tanen »Saponin
C vitamini »Glikosid »Kalsiyum »Potasyum »Sodyum

YAN TESİRİ: Az da yense çok da yense hiçbir yan tesiri yoktur. Meyvesinin fazlası karın ağrısı yapabilir.

1) Kalp rahatsızlıkları: Ahç meyvesi marmelat yapılıp yenmeye devam edilir ya da: Alıç çiçeği, yaprağı, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

2) Zayıflama kürü: Alıç çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Boğaz iltihabı: Alıç çiçekleri kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir.

4) Sinirleri yatıştırıcı: Alıç çiçekleri, kedi otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

5) Kabızlık giderici: Ahç meyvelerini yemek kabızlığı giderir.

6) Kaşıntı: Alıç yemek kaşıntıları giderir.

7) Damar tıkanıklığı: Alıç meyvesi yemek, damarları genişletir.

8) Böbrek kumları: Alıç meyvesi yemek böbrek kumlarım döker.

9) Uykusuzluk: Alıç meyvelerini yatmazdan 1 saat önce yemek uyku getirir.

10) Kalp çarpıntısı: Alıç çiçeği ve yaprağı oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.

❖ TAVSİYE: Alıç, iplere dizilerek sarı sarı ağa teşbihi görünümünde sokaklarda satılan, aslında kalp ilacı olan kıymetli bir meyvedir, imalatçılar kuşburnu gibi marmelatını yaparsa çok büyük hizmet yapmış olurlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇAKAL ERİĞİ (DAĞ ERİĞİ, YABANİ ERİK) FAYDALARI YARARLARI

ÇAKMAK TAŞININ FAYDALARI YARARLARI

ÇADIR UŞAĞI (ÇADIR KUŞAĞI) FAYDALARI YARARLARI