ALIÇIN FAYDALARI (AKDİKEN, MUŞMULA)



ALIÇ (CRATAEGUS MONOGYNA)

(Akdiken- Ekşi muşmula- Geviş- Yemişen)

İÇİNDEKİLER: •Trimethylamin »Flavonoidler •Aminler •Terpenderpvat «Tanen »Saponin
C vitamini »Glikosid »Kalsiyum »Potasyum »Sodyum

YAN TESİRİ: Az da yense çok da yense hiçbir yan tesiri yoktur. Meyvesinin fazlası karın ağrısı yapabilir.

1) Kalp rahatsızlıkları: Ahç meyvesi marmelat yapılıp yenmeye devam edilir ya da: Alıç çiçeği, yaprağı, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

2) Zayıflama kürü: Alıç çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Boğaz iltihabı: Alıç çiçekleri kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir.

4) Sinirleri yatıştırıcı: Alıç çiçekleri, kedi otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

5) Kabızlık giderici: Ahç meyvelerini yemek kabızlığı giderir.

6) Kaşıntı: Alıç yemek kaşıntıları giderir.

7) Damar tıkanıklığı: Alıç meyvesi yemek, damarları genişletir.

8) Böbrek kumları: Alıç meyvesi yemek böbrek kumlarım döker.

9) Uykusuzluk: Alıç meyvelerini yatmazdan 1 saat önce yemek uyku getirir.

10) Kalp çarpıntısı: Alıç çiçeği ve yaprağı oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.

❖ TAVSİYE: Alıç, iplere dizilerek sarı sarı ağa teşbihi görünümünde sokaklarda satılan, aslında kalp ilacı olan kıymetli bir meyvedir, imalatçılar kuşburnu gibi marmelatını yaparsa çok büyük hizmet yapmış olurlar.

İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »