ARPANIN FAYDALARI
ARPA (HORDEUM VULGARE)
“Telbineye önem veriniz. Hastaya onu yediriniz.” (Hadisi şerif)
İÇİNDEKİLER •% 60 nişasta »Posa •Vitaminler (Bl, E) »Tanen
ŞİFASI:
1) Karaciğer kuvvetlendirici: Arpa, devedikeni tohumuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmece devam edilir.
2) Egzama, kaşıntı: Arpa, şahtere ile kaynatılıp kaşınan yerler yıkanır. Bu çaya bal katılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
3) İdrar söktürücü: Arpa tohumu, mısır püskülü ile beraber kaynatılıp balla tatlandınlarak içilmeye devam edilir.
4) Mesane ve böbrek iltihabı ve kumları: Aıpa, ayrık kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) İshal: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
6) Tansiyon: Arpa, tansiyonu hafif bir şekilde yükseltir.
7) Koruyucu: Arpa içine üzüm salkımları ve meyveler konursa uzun süre çürümez.
8) Şeker: Çimlenmiş arpa kaynatılıp içilirse şekeri düşürür.
9) Mide yanması: Arpa unu, çam sakızı ile macun yapılıp aç kamına yenmeye devam edilir.
10) Bronşit, öksürük, verem: Arpa, kekik ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye (levam edilir.
11) Hararet giderici: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilirse susuzluğu giderir.
12) Ağız, boğaz iltihabı: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çay içilmeye devam edilir.
13) Cilt temizliği: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak cilt pansuman yapılır.
14) Fizik tedavi: Arpa ve tuz ısıtılıp, zeytin yağı ile karıştırılıp bir beze bağlanıp, ağnyan-sızlayan kulunçlu yerlere bağlanır. Resûlullah (sav) Efendimiz, bu şekilde tedavi olmuştur.
TAVSİYE: Arpa bol posalı, nişastalı bir gıdadır. Ashab-ı kiram, arpa ekmeği yemiştir. Telbine çorbası, arpa unu ile yapılan çorbadır. Arpa, böbrek taşları ve kumları için idealdir. Bazı uyanık doktorlar, birayı böbrek taşlarına tavsiye etmektedir. Biz karamela şifa olmadığı için, arpa, mısır püskülü, ayrık otu kökünü kaynatıp balla tatlandırarak içmelerini tavsiye ediyoruz böbrek taşı olanlara. O doktorlara da maksatları içkiyi teşvik değilse, bunun daha şifalı olduğunu hatırlatırız. Arpa, bol posalı olduğu için ekmeğinin hazımı daha kolaydır. Bol nişastalı olduğu için vitaminli ve besleyicidir.
“Telbineye önem veriniz. Hastaya onu yediriniz.” (Hadisi şerif)
İÇİNDEKİLER •% 60 nişasta »Posa •Vitaminler (Bl, E) »Tanen
ŞİFASI:
1) Karaciğer kuvvetlendirici: Arpa, devedikeni tohumuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmece devam edilir.
2) Egzama, kaşıntı: Arpa, şahtere ile kaynatılıp kaşınan yerler yıkanır. Bu çaya bal katılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
3) İdrar söktürücü: Arpa tohumu, mısır püskülü ile beraber kaynatılıp balla tatlandınlarak içilmeye devam edilir.
4) Mesane ve böbrek iltihabı ve kumları: Aıpa, ayrık kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) İshal: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
6) Tansiyon: Arpa, tansiyonu hafif bir şekilde yükseltir.
7) Koruyucu: Arpa içine üzüm salkımları ve meyveler konursa uzun süre çürümez.
8) Şeker: Çimlenmiş arpa kaynatılıp içilirse şekeri düşürür.
9) Mide yanması: Arpa unu, çam sakızı ile macun yapılıp aç kamına yenmeye devam edilir.
10) Bronşit, öksürük, verem: Arpa, kekik ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye (levam edilir.
11) Hararet giderici: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilirse susuzluğu giderir.
12) Ağız, boğaz iltihabı: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çay içilmeye devam edilir.
13) Cilt temizliği: Arpa kaynatılıp balla tatlandırılarak cilt pansuman yapılır.
14) Fizik tedavi: Arpa ve tuz ısıtılıp, zeytin yağı ile karıştırılıp bir beze bağlanıp, ağnyan-sızlayan kulunçlu yerlere bağlanır. Resûlullah (sav) Efendimiz, bu şekilde tedavi olmuştur.
TAVSİYE: Arpa bol posalı, nişastalı bir gıdadır. Ashab-ı kiram, arpa ekmeği yemiştir. Telbine çorbası, arpa unu ile yapılan çorbadır. Arpa, böbrek taşları ve kumları için idealdir. Bazı uyanık doktorlar, birayı böbrek taşlarına tavsiye etmektedir. Biz karamela şifa olmadığı için, arpa, mısır püskülü, ayrık otu kökünü kaynatıp balla tatlandırarak içmelerini tavsiye ediyoruz böbrek taşı olanlara. O doktorlara da maksatları içkiyi teşvik değilse, bunun daha şifalı olduğunu hatırlatırız. Arpa, bol posalı olduğu için ekmeğinin hazımı daha kolaydır. Bol nişastalı olduğu için vitaminli ve besleyicidir.
Arpa ayrıkotu kökü ve mısır püskülü kaçar gr olacak, su kaç litre olacak, kaç dk kaynatmalıyız, günde kaç defa, aç mı, tokken mi içmeliyiz? Bir de su bardağı ile mi bir çay bardağı mı ölçü olmalı. Son olarak kaç gün, hafta, ay devam edersek sağlıklı sonuç alırız. Cavaplarsanız çok sevinirim. Bilgileriniz için teşekkür ederim
YanıtlaSil