ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI


ANTEP FISTIĞI

İÇİNDEKİLER: «Sabit yağ % 40-55 «Uçan yağ «Tanen «Saponin YAN TESİRİ: Fazla yenince sivilce ve kaşıntı yapabilir.

TELAFİSİ: Yapraklan zeytin yaprağıyla kaynatılıp balla tatlandınlarak içilmeye devam edilir.

ŞİFASI:

1) Mesane yolları kumu: Antep fıstığı yenmeye devam edilirse mesane yollarım temizler.

2) İdrar söktürücü: Antep fıstığı unu ılık bal şerbetine katılıp içilir.

3) Safra ve böbrek ağrısı: Antep fıstığı unu sıcak bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir.

4) Öksürük, bronşit: Küçük çocukların ilaçlara, çaylara karşı alerjisi vardır, her bir şeyi içmezler. Antep fıstığını çerez olarak yedirirseniz, öksürükleri de geçer.

5) Vücuda kuvvet verici: Antep fıstığı, polen, badem, ceviz içi öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

6) Balgam sökücü: 1 avuç Antep fıstığı öğütülüp, 5 yemek kaşığı balla kanştı-nlır. 600 gr. suya katılıp 10 dakika kaynatılır. Bu şurup, öksürük, bronşit durumlarında içirilir, balgam söktürür.

7) Vücudun gelişmesi: Aynı şurup, küçük çocuklara çabuk büyümesi için içirilir.

8) Nekahat dönemi: Antep fıstığı, hastalıktan sonra vücuda direnç vermek için yedirilir.

TAVSİYE: Antep fıstığı, Şam fıstığı çok besleyici, kıymetli bir besindir, yaprakları kan temizleyici çay olarak içilir. Antep fıstığı, böbrek yollarının ilacıdır. Menengiç ağaçları antep-fıstığına aşılanabilmektedir. Değerlendirilmeyen bu ağaçlara antepfıstığı aşılanarak bir gelir elde edilir. Yaprağı kolestrole iyi gelir.
İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »