ADAÇAYININ FAYDALARI



ADAÇAYI (SALVİA OFFİCİNALİS)

İÇİNDEKİLER: • Uçucu Yağ % 1.5-% 2.5 (Salviol, Salvia) • Kamfer • Bomoeol • Cineol •
 Triterpene • Taner • Flavonlar » Lastik benzeri maddeler • Alümin • Protein • Potasyum • Kireç tuzlan • Cholin • Glikozit

YAN TESİRİ: Normal ölçülerde herhangi bir zaran yoktur. Ölçü yüksek tutulduğunda mideyi rahatsız edebilir.

ŞİFASI:

1- Nefes darlığı: Adaçayı sinirli otla beraber kaynatıhp içilmeye devam edilirse, nefes darlığına faydalıdır.

2- Kan temizleyici: Adaçayı kekikle beraber kaynatılıp, balla tatlandınlarak içilmeye devam edilirse kanı temizler.

3- Öksürük, Bronşit: Adaçayı, kekik, papatya, nane gibi bitkilerle kaynatılıp içilirse öksürüğe

faydalıdır.

4- Halsizlik-Bitkinlik: Adaçayı kaynatıhp balla tatlan-dınlıp içilir.

5- Mide rahatsızlıkları: Adaçayı, mide bulantısı, gaz ve hazım problemlerinde faydalıdır.

6- Kalp güçlendirici: Adaçayı, alıç, oğul otu gibi bitkilerle kaynatılıp içilmeye devam edilirse faydalıdır.

7- Vücuda kuvvet verir: Adaçayı, üzerlikle beraber içilmeye devam edilirse bütün vücuda kuvvet verir.

8- Dişleri beyazlatır: Adaçayı, öğütülüp dişlere sürülürse dişleri beyazlatır.

9- Saçları kuvvetlendirir: Adaçayı kaynatıhp saçlar yıkanırsa, saçlan besler ve parlatır.

10- Şeker hastalığı: Adaçayı kaynatıhp içilmeye devam edilirse şekeri düşürür.

11- Sinirleri teskin eder: Adaçayı karabaşotuyla beraber kaynatılıp içilirse sinirleri teskin eder.

12- Anjin, Ağız ve Boğaz İltihabı: Adaçayı, papatya ile kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir.

13)Grip salgını: Grip ve nezle salgınında oturduğunuz odada Adaçayı, kekik ile beraber kay natınız oda dezenfekte olur.

14)Egzama-Mayasıl: Adaçayı kaynatılıp günde 1-2 kere pansuman yapılır.


TAVSİYE:  Adaçayını, kekiği, ıhlamuru, kış yaz demeden çay yerine içebilirsiniz. Adaçayı İcadın lar için önemli bir çaydır. Adet düzenleyip iltihap kurutur, koku­su hoştur.
İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »