AHUDUDU'NUN FAYDALARI

ahududu, frambuaz






AHUDUDU (RUBUS İDAEUS)

(Ağaç çileği, dağ çileği, sultan böğürtleni)

İÇİNDEKİLER: Limon asidi »Relerin »Madeni tuzlar »Tanen »C vitamini »Demir »Fosfor »Kalsiyum »Magnezyum

YAN TESİRİ: Herhangi bir yan tesiri yoktur.

ŞİFASI:
1) Ateşli hastalıklar: Ahududu meyvelerinden yapılan şurup ve marmelat yenir.

2) Yağlı deri: Ahududu yaprağı kaynatılıp cild pansuman yapılır.

3) Göz ağrısı: Ahududu yaprağı kaynatılıp gözlere pansuman yapılır.

4) Anjin: Ahududu yapraklan kaynatılıp balla tatlandınlarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

5) Nekahat kısaltıcı: Ahududu meyvesi, şurubu, marmelatı, ameliyatlardan sonra yenirse hastalığm nekahat dönemini kısaltır.

6) Kalp kuvvetlendirici: Ahududu şurubu iyi bir kalp güçlendiricidir. _

7) Böbrek kolikleri: Ahududu yaprağı kaynatıhp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir»

8) Anti-tartarat: Ahududu meyvesinde Anti-tartarat etkilidir. Dişler Ahududuyla fırçalanır,

TAVSİYE: Ahududu, böğürtlen cinsindendir. Kalsiyum, demir ve C vitamini bünyesinde fyarındırması vücut için çok faydalıdır. Meyvesinin marmelatı hazır satılır, kahvaltılarda yiyiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇAKAL ERİĞİ (DAĞ ERİĞİ, YABANİ ERİK) FAYDALARI YARARLARI

ÇAKMAK TAŞININ FAYDALARI YARARLARI

ÇADIR UŞAĞI (ÇADIR KUŞAĞI) FAYDALARI YARARLARI