AHUDUDU'NUN FAYDALARI
AHUDUDU (RUBUS İDAEUS)
(Ağaç çileği, dağ çileği, sultan böğürtleni)
İÇİNDEKİLER: Limon asidi »Relerin »Madeni tuzlar »Tanen »C vitamini »Demir »Fosfor »Kalsiyum »Magnezyum
YAN TESİRİ: Herhangi bir yan tesiri yoktur.
ŞİFASI:
1) Ateşli hastalıklar: Ahududu meyvelerinden yapılan şurup ve marmelat yenir.
2) Yağlı deri: Ahududu yaprağı kaynatılıp cild pansuman yapılır.
3) Göz ağrısı: Ahududu yaprağı kaynatılıp gözlere pansuman yapılır.
4) Anjin: Ahududu yapraklan kaynatılıp balla tatlandınlarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
5) Nekahat kısaltıcı: Ahududu meyvesi, şurubu, marmelatı, ameliyatlardan sonra yenirse hastalığm nekahat dönemini kısaltır.
6) Kalp kuvvetlendirici: Ahududu şurubu iyi bir kalp güçlendiricidir. _
7) Böbrek kolikleri: Ahududu yaprağı kaynatıhp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir»
8) Anti-tartarat: Ahududu meyvesinde Anti-tartarat etkilidir. Dişler Ahududuyla fırçalanır,
TAVSİYE: Ahududu, böğürtlen cinsindendir. Kalsiyum, demir ve C vitamini bünyesinde fyarındırması vücut için çok faydalıdır. Meyvesinin marmelatı hazır satılır, kahvaltılarda yiyiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder