AHUDUDU'NUN FAYDALARI

ahududu, frambuaz






AHUDUDU (RUBUS İDAEUS)

(Ağaç çileği, dağ çileği, sultan böğürtleni)

İÇİNDEKİLER: Limon asidi »Relerin »Madeni tuzlar »Tanen »C vitamini »Demir »Fosfor »Kalsiyum »Magnezyum

YAN TESİRİ: Herhangi bir yan tesiri yoktur.

ŞİFASI:
1) Ateşli hastalıklar: Ahududu meyvelerinden yapılan şurup ve marmelat yenir.

2) Yağlı deri: Ahududu yaprağı kaynatılıp cild pansuman yapılır.

3) Göz ağrısı: Ahududu yaprağı kaynatılıp gözlere pansuman yapılır.

4) Anjin: Ahududu yapraklan kaynatılıp balla tatlandınlarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

5) Nekahat kısaltıcı: Ahududu meyvesi, şurubu, marmelatı, ameliyatlardan sonra yenirse hastalığm nekahat dönemini kısaltır.

6) Kalp kuvvetlendirici: Ahududu şurubu iyi bir kalp güçlendiricidir. _

7) Böbrek kolikleri: Ahududu yaprağı kaynatıhp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir»

8) Anti-tartarat: Ahududu meyvesinde Anti-tartarat etkilidir. Dişler Ahududuyla fırçalanır,

TAVSİYE: Ahududu, böğürtlen cinsindendir. Kalsiyum, demir ve C vitamini bünyesinde fyarındırması vücut için çok faydalıdır. Meyvesinin marmelatı hazır satılır, kahvaltılarda yiyiniz.

İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »