AK PAZININ FAYDALARI
AK PAZI (CHENOPODIUM ALBÜM)
İÇİNDEKİLER: •% 20 protein •% 15 albüminli maddeler •Karotin *3.5 yağ *C vitamini »Leusin »Betain * •Kolesterin »Uçan yağ
YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yok-
ŞİFASI:
1) Kan temizleyici: Sirken yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Mayasıl, egzama: Kaynatılıp kaşınan yerlere sürülür. Çayı, balla tatlandırılıp içilir.
3) Anjin: Kaynatılıp gargara yapılır. Çayı, balla tatlandılarak içilir.
4) Mide bozuklukları: Sirken kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) Yara-bere, iltihap kurutucu: Sirken, lapa yapılıp vurulur.
♦ TAVSİYE: Sirken, tarla kenarlarında bol miktarda bulunan iltihap ve yara tedavi edici bir bitkidir.
Yorumlar
Yorum Gönder