AK PAZININ FAYDALARI



AK PAZI (CHENOPODIUM ALBÜM)


İÇİNDEKİLER: •% 20 protein •% 15 albüminli maddeler •Karotin *3.5 yağ *C vitamini »Leusin »Betain * •Kolesterin »Uçan yağ

YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yok-

ŞİFASI:

1) Kan temizleyici: Sirken yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

2) Mayasıl, egzama: Kaynatılıp kaşınan yerlere sürülür. Çayı, balla tatlandırılıp içilir.

3) Anjin: Kaynatılıp gargara yapılır. Çayı, balla tatlandılarak içilir.

4) Mide bozuklukları: Sirken kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

5) Yara-bere, iltihap kurutucu: Sirken, lapa yapılıp vurulur.

♦ TAVSİYE: Sirken, tarla kenarlarında bol miktarda bulunan iltihap ve yara tedavi edici bir bitkidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar