ARMUTUN FAYDALARI
ARMUT (PİUS COMMUNİS)
İÇİNDEKİLER: •% 15 şeker «Glikozidler •Vitaminler «Organik asidler «Tanen
YAN TESİRİ: Hazmı biraz zordur, midesi zayıf olanlara dokunur.
TELAFİSİ: Armut suyu, kompostusunu yiyebilirken ya da az kavak yaprağını kaynatıp balla tatlandırarak armut yerken içerler.
ŞİFASI:
1) Kan yapıcı: Armut vitamin bakımından çok zengin olduğu için kan yapar, armut şurubu yapılıp bebelere içirilir.
2) Kan temizleyici: Armut kürü (günde 1 öğün armut yeme) kan temizleme açısından iyi bir yöntemdir.
3) Yüksek tansiyonu düşürücü: Armut kürü yapmak yüksek tansiyonu düşürür.
4) Böbrek çalışmasını düzenleyici: Armut yemek böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, kış için dilimlenen armutlar kurutulup kompostu yapılarak yenir.
5) Salgı bezlerini çalıştırıcı: Armut yemek vücuttaki bütün salgı bezlerini çalıştırır.
7) İdrar söktürücü: Armut kompostusu içmek ve armut yemek idrar söktürür.
8) İfrazatları artırıcı: Armut kürü kandaki fazla asit ve tuzlan ve zararlı fazlalıktan dışan atar. Bu özelliği ile armut kürüne devam edilirse egzama, kaşıntı gibi rahatsızlıklar giderilir.
9) Susuzluğu kesici: Armut berdi gıdalardan olduğu için, susuzluğu keser. Susadıkça armut yiyin.
10) Hamile besini: Armut güçlü bir besin olduğu ve hamilelerin mide bulantısını geçirdiği için hamilelere tavsiye edilir, bebeğe de faydalıdır.
11) Sinir teskin edici: Armut yemek sinirleri yatıştırır.
12) Bağırsak kurtları: Armut çekirdekleri ezilip suda kaynatılır. Sabah aç kanuna 1 ’er su bardağı içilir. 2 saat yemek yenmez. .
13) Şeker hastaları: Armutta % 15 şeker olduğu için şeker hastalan günde 200-300 gr. armut yiyebilir.
❖ TAVSİYE: Armut, vücud için elzem bir gıdadır, iyi bakılırsa biraz böbreğe de benzer. Dialize . düşmemek için armut kürüne devam etmek gerekir. Kış için armut kurutunuz. Özellik-/c hamilelerin ve böbreği zayıf olanların ideal gıdasıdır.
İÇİNDEKİLER: •% 15 şeker «Glikozidler •Vitaminler «Organik asidler «Tanen
YAN TESİRİ: Hazmı biraz zordur, midesi zayıf olanlara dokunur.
TELAFİSİ: Armut suyu, kompostusunu yiyebilirken ya da az kavak yaprağını kaynatıp balla tatlandırarak armut yerken içerler.
ŞİFASI:
1) Kan yapıcı: Armut vitamin bakımından çok zengin olduğu için kan yapar, armut şurubu yapılıp bebelere içirilir.
2) Kan temizleyici: Armut kürü (günde 1 öğün armut yeme) kan temizleme açısından iyi bir yöntemdir.
3) Yüksek tansiyonu düşürücü: Armut kürü yapmak yüksek tansiyonu düşürür.
4) Böbrek çalışmasını düzenleyici: Armut yemek böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, kış için dilimlenen armutlar kurutulup kompostu yapılarak yenir.
5) Salgı bezlerini çalıştırıcı: Armut yemek vücuttaki bütün salgı bezlerini çalıştırır.
7) İdrar söktürücü: Armut kompostusu içmek ve armut yemek idrar söktürür.
8) İfrazatları artırıcı: Armut kürü kandaki fazla asit ve tuzlan ve zararlı fazlalıktan dışan atar. Bu özelliği ile armut kürüne devam edilirse egzama, kaşıntı gibi rahatsızlıklar giderilir.
9) Susuzluğu kesici: Armut berdi gıdalardan olduğu için, susuzluğu keser. Susadıkça armut yiyin.
10) Hamile besini: Armut güçlü bir besin olduğu ve hamilelerin mide bulantısını geçirdiği için hamilelere tavsiye edilir, bebeğe de faydalıdır.
11) Sinir teskin edici: Armut yemek sinirleri yatıştırır.
12) Bağırsak kurtları: Armut çekirdekleri ezilip suda kaynatılır. Sabah aç kanuna 1 ’er su bardağı içilir. 2 saat yemek yenmez. .
13) Şeker hastaları: Armutta % 15 şeker olduğu için şeker hastalan günde 200-300 gr. armut yiyebilir.
❖ TAVSİYE: Armut, vücud için elzem bir gıdadır, iyi bakılırsa biraz böbreğe de benzer. Dialize . düşmemek için armut kürüne devam etmek gerekir. Kış için armut kurutunuz. Özellik-/c hamilelerin ve böbreği zayıf olanların ideal gıdasıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder