AT KUYRUĞU FAYDALARI




AT KUYRUĞU (EQUİSETUM ARVENSE)

(Zemberek otu, at kuyruğu, Beygir kuyruğu, Kırk kilit, Boğumluca ot)

İÇİNDEKİLER: »Silisli asitler «Saponin «Oksal «Sodyum «Potasyum «Demir «Alüminyur 
•Koloid «Mangan

YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yatı tesiri yoktur.


ŞİFASI:
1)      Âdet söktürücü: At kuyruğu otu kaynatılıp bal­la tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

2)      Verem: At kuyruğu otu, sinirli ot ve kekik ile be­raber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye de­vam edilir.

3)      Böbrek kumları: At kuyruğu otu, mısır püskülü ve ayrık otu köküyle beraber kaynatılıp balla tat­landırılarak içilmeye devam edilir.

4)      İdrar söktürücü: At kuyruğu, maydanoz ile be­raber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye de­vam edilir.

5)      Kan dindirici: At kuyruğu kaynatılıp balla tat­landırılarak içilirse mide kanaması ve kardı basu­ra faydalıdır.

6)      Burun kanaması: At kuyruğu kaynatılıp buruna pamukla konur.

7)      Yatak ıslatma: At kuyruğu kaynatılıp balla tat­landırılarak içilmeye devam edilirse çocukların yatağı ıslatmasını önler.

8)      Karaciğer tıkanıklığı: At kuyruğu, ayrık otu kö­küyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.

9)      Yumurtalık ve mesane iltihabı: At kuyruğu kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilmeye devam edilir.

10)    Terleme: Böbrek yetersizliği olduğundan, fazla üre terle atılır. At kuyruğu kaynatılıp balla tat­landırılarak içilmeye devam edilirse, böbrek yetersizliğini çözer, terlemeyi önler.

11)    Nefes darkğı ve öksürük: At kuyruğu, deve tabam otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandmla- rak ılık olarak içilmeye devam edilir.


TAVSİYE: At kuyruğu, çay kenarlarında bol yetişen, birbirine geçen (eski kurşun kalemler gibi) bir bitkidir. Mide, böbrek, karaciğer ve akciğer hastalıkları için şifa kaynağıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar