BUĞDAYIN FAYDALARI
BUĞDAY (TRİTCUM VULGARE)
“Mallarını Allah (cc) yolunda harcayanların misali her başağında yüz tanesi olan ve yedi başak bitiren bir tohuma benzer. Allah dilediğine fazlasıyla verir. O, lütfü çok geniş olan ve her şeyi bilendir.** (Bakara Sûresi 261. âyet-i kerime)
“Ekmeğe saygı gösteriniz. Çünkü Yüce Allah, O’nu göklerin bereketinden indirmiştir.”
(Hadis-i Şerif)
İÇİNDEKİLER: •% 60-70 Nişasta •% 15 Su •% 12 Azot •% 2 Şeker •% 1.5 Yağ «Selüloz «Kepek «Madeni tuzlar «Fosfat «Magnezyum «Potasyum «B, E, PA vitaminleri
YAN TESİRİ: Kepeksiz buğday ekmeği yenirse şişmanlatır, hazmı zordur.
ŞİFASI:
1) Vücudu besler: Buğday ekmeği Vücudu besleyicidir.
2) Şişmanlatıcı: Buğday unu, badem yağı ve şekerle ekmek yapılıp yenirse şişmanlatır.
3) Göğüs ve mesane ağrısı: Buğday unu badem yağı ve balla pişirilip ekmek yapılırsa vücudun ağrılarını dindirir.
5) Şiş, bere: Buğday, bân tohumu ile öğütülüp sirke ile hamur yapılıp şiş yerlere bağlanır.
6) Koruyucu: Buğday başakların içinde yıllarca muhafaza olur.
7) Zihin yorgunluğu: Çimlenmiş buğday taneleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. V / i-h
8) Çiğ buğday: Buğdayı çiğ yemek bağırsaklarda kurt yapar.
9) Asabilik, sinir bozukluğu: Çimlenmiş buğday, söğüt yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
10) Susuzluk yapıcı: Sıcak ekmek, midede hararet ve susuzluk yapar.
TAVSİYE: Buğday ekmeği kepeksiz olunca hazmı zor olur. Kepek bahsini inceleyip kararınızı verin. Baştaki âyet-i kerime’de belirtilen buğday, Simav’da yol çalışması yaparken bulunmuştur. 3000 yıllık bir tohumdur, l’e 700 ürün vermekte, yalnız taneler dolu değildir. Bu konuda uzmanlar (ekim vakti, sulanması vs.) araştırma yaparsa, tohumda devrim olur. Sapları da kamış sapı kadar kalındır, (Biz ektik, 1 tohumdan 7 ayrı sap, 7 başak, her başakta 100’ er tane var, olgunluk yok) Biz Allah’a kul olursak, Allah bereketini de ihsan eder.
Biz kul olmazsak bereket kalkar.
Yorumlar
Yorum Gönder