BİBERİN FAYDALARI






BİBER (CAPSİCUM ANNUUM)

İÇİNDEKİLER: •% 90 su •% 4 karbonhidrat •% 1.5 selüloz •% 0.2 yağ •% 1.1 protein *0, A, B, D, K vitaminleri

YAN TESİRİ: Aşın fazla yenirse karaciğer ve böbrek rahatsızlığı, halsizlik yapabilir.

TELAFİSİ: Normal yemek lâzım.

ŞİFASI:

1) Gaz söktürücü: Yemek aracında yenen biber gaz söktürür.

2) İştah açıcı: Yemekle beraber yenen yeşil biber iştah açar.

3) Hazım kolaylaştırıcı: Yemekle beraber yeşil biber hazmı kolaylaştırır. .

4) Vücudu kuvvetlendirici ve ısıtıcı: Yemekle beraber yenen yeşil biber, vücuda kuvvet verir ve içerisini ısıtır (tatlı biber de).

5) İdrar artırıcı: Yenen yeşil biber idrarı artırır. Biber, biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

6) Cilt güzelleştirici: Biber sapı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Ve bu çayla cilt yıkanır.

7) Zekâyı artırıcı: Biber yemek zekâyı artırır.

8) Hayız söktürücü: Biber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Yeşil biber yenir.

9) Dalak yarası: Biber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

10) Stres: Biberi çiğ yemek Endorphinin salgısını harekete geçirir. Kişiye mutluluk verir.

TAVSİYE: Biber; hem yeşilliktir, iştah açar, hem yemektir, vücuda kuvvet verir. Biberin sapını ve çekirdeğini de yiyiniz, asıl kuvvet veren kısımlarını çöpe atmayınız. Her şeyin olduğu gibi, biberin de aşırısı zararlıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar