BAMYANIN FAYDALARI




BAMYA (FLOS HİPİSCi)

İÇİNDEKİLER: »Müsilaj «Sümüksü madde »Renkli madde

 YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur.

ŞİFASI:

1) Mide ve bağırsak düzenleyici: Bamya yemeği, mide ve bağırsakların düzenlenmesini sağlar.

2) Mide gastriti: Bamya yemeğine (salçasız) devam etmek mide yaralarına şifa verir.
.
3)     Bağırsak İltihapları: Salçasız pişirilen ve içine nane katılan bamya yemeği, bağırsaktaki iltihap ve gazları giderir

4) Yara-bere: Bamya, lapa yapılıp yara ve bereye, şişliklere vurulur.

5) Göğüs yumuşatıcı: Bamya çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak İçilmeye devam edilir.

6) Çıban: Bamya lapa yapılıp çıbanlara bağlanır.

7) Sivilce: Bamya kaynatılıp sıkılıp sümüksü madde ayrılır, bu madde ile sivilceler pansuman edilir.

8) Cilt lekeleri, kırışıklık: Bamya ve bamya çiçeği kaynatılıp sıkılır, çıkarılan sümüksü madde ile cilt masaj yapılmaya devam edilir.

9) Yanık: Aynı sümüksü madde, bal ve zeytinyağı ile karıştırılıp sürülür.

10) Kabızlık: Bamya yemeği yemeye devam edilir. Bamya çiçek çayı balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

^ TAVSİYE: Sümüksü maddesinden dolayı bazısının sevmediği bamya, güçlü bir besin, asrın hastalığı ve hastalıkların başı olan hazımsızlığın ilacıdır,

İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »