BAMYANIN FAYDALARI
BAMYA (FLOS HİPİSCi)
İÇİNDEKİLER: »Müsilaj «Sümüksü madde »Renkli madde
YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur.
ŞİFASI:
1) Mide ve bağırsak düzenleyici: Bamya yemeği, mide ve bağırsakların düzenlenmesini sağlar.
2) Mide gastriti: Bamya yemeğine (salçasız) devam etmek mide yaralarına şifa verir.
.
3) Bağırsak İltihapları: Salçasız pişirilen ve içine nane katılan bamya yemeği, bağırsaktaki iltihap ve gazları giderir
4) Yara-bere: Bamya, lapa yapılıp yara ve bereye, şişliklere vurulur.
5) Göğüs yumuşatıcı: Bamya çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak İçilmeye devam edilir.
6) Çıban: Bamya lapa yapılıp çıbanlara bağlanır.
7) Sivilce: Bamya kaynatılıp sıkılıp sümüksü madde ayrılır, bu madde ile sivilceler pansuman edilir.
8) Cilt lekeleri, kırışıklık: Bamya ve bamya çiçeği kaynatılıp sıkılır, çıkarılan sümüksü madde ile cilt masaj yapılmaya devam edilir.
9) Yanık: Aynı sümüksü madde, bal ve zeytinyağı ile karıştırılıp sürülür.
10) Kabızlık: Bamya yemeği yemeye devam edilir. Bamya çiçek çayı balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
^ TAVSİYE: Sümüksü maddesinden dolayı bazısının sevmediği bamya, güçlü bir besin, asrın hastalığı ve hastalıkların başı olan hazımsızlığın ilacıdır,
Yorumlar
Yorum Gönder