ATA BİNMENİN FAYDALARI



Onlara (düşmanlara) karşı gücümüz yettiği kadar kuvvet ve cihad içim bağlanıp beslenen AT’LAR hazırlayın, çünkü onunla (atla) Allah'ın düşmanını sizin düşmanınızı ve onlardan başka  si­zin bilmediğiniz, Allah'ın (cc) bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz. Allah yolunda ne har­carsanız, size eksiksiz ödenir. Siz asla haksızlığa uğratılmazsınız.**
(Enfal Suresi 60. Ayeti Kerimesi)

ŞİFASI; 
Atlarla bedensel özürlüle­rin tedavisi eski çağlardan be­ri başarıyla uygulanmıştır.

Atın vücut sıcaklığının gergin kaslara temas etmesi sonucu çocuklarda büyük bir gevşeme gerçekleşiyor ve böylece be­densel özürlüler yavaş yavaş normal sağlığına kavuşabili­yor. Bunun için meselâ ayak­ları kasık yürüyemeyen bir özürlüyü ele alalım. Her gün çıplak bacaklarla eğeniz ata binmeye devam eder, bu ger­gin ayak kasları zamanla gev­şer ve yürümeye başlar. 

Kol kasları gerilmiş bir özürlü de kolunu her gün atın vücuduna bastırır, kol kasları böylece zamanla gevşer. Doğum zorluğu çeken kadına atın kuru tezeği yakılıp tütsü yapılırsa kolay doğum yapar.


Hipoterapi eskiden çok kullanılan bir tedavi şeklidir. At kuyruğu cam veya kapıya asılma eve sivri­sinek girmez. At tırnağı yakılıp ev tütsülenirse o evde sıçan ve fare barınamaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar