BOSTAN OTUNUN FAYDALARI (ŞEVKETİ BOSTAN FAYDALARI)




BOSTAN OTU (CNİCUS BENEDİCTUS)

(Şevketi bostan)

İçİNDEKİLER: «Cnirin »Uçan yağ «Tanen «Potasyum «Kalsiyum «Magnezyum «Albümin «Yağ

YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur, fazla kullanılırsa mide bulantısı ve başağrısı yapabilir.

TELAFİSİ: Mide bulantısına nane kaynatılıp içilir.

ŞİFASI:

1) İştahsızlık: Bostan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

2) Yüksek mide asidi: Bostan otu, civan perçemi ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Hazım kolaylaştırıcı: Bostan otu, kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1 ’er çay bardağı içilmeye devam edilir.

4) Karaciğer güçlendirici: Bostan otu kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

5) Ateşli hastalıklar: Bostan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

6) Zor iyileşen yaralar: Bostan otu lapa yapılıp vurulur.

❖ TAVSİYE: Bostan otu, acı, karaciğer ve mide için şifalı bir bitkidir, güçlü antiseptiktir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇAKAL ERİĞİ (DAĞ ERİĞİ, YABANİ ERİK) FAYDALARI YARARLARI

ÇAKMAK TAŞININ FAYDALARI YARARLARI

ÇADIR UŞAĞI (ÇADIR KUŞAĞI) FAYDALARI YARARLARI