BOSTAN OTUNUN FAYDALARI (ŞEVKETİ BOSTAN FAYDALARI)




BOSTAN OTU (CNİCUS BENEDİCTUS)

(Şevketi bostan)

İçİNDEKİLER: «Cnirin »Uçan yağ «Tanen «Potasyum «Kalsiyum «Magnezyum «Albümin «Yağ

YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur, fazla kullanılırsa mide bulantısı ve başağrısı yapabilir.

TELAFİSİ: Mide bulantısına nane kaynatılıp içilir.

ŞİFASI:

1) İştahsızlık: Bostan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

2) Yüksek mide asidi: Bostan otu, civan perçemi ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Hazım kolaylaştırıcı: Bostan otu, kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1 ’er çay bardağı içilmeye devam edilir.

4) Karaciğer güçlendirici: Bostan otu kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

5) Ateşli hastalıklar: Bostan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

6) Zor iyileşen yaralar: Bostan otu lapa yapılıp vurulur.

❖ TAVSİYE: Bostan otu, acı, karaciğer ve mide için şifalı bir bitkidir, güçlü antiseptiktir.

İleri
« Prev Post
SONRAKİ KAYIT
Next Post »