BOSTAN OTUNUN FAYDALARI (ŞEVKETİ BOSTAN FAYDALARI)
BOSTAN OTU (CNİCUS BENEDİCTUS)
(Şevketi bostan)
İçİNDEKİLER: «Cnirin »Uçan yağ «Tanen «Potasyum «Kalsiyum «Magnezyum «Albümin «Yağ
YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur, fazla kullanılırsa mide bulantısı ve başağrısı yapabilir.
TELAFİSİ: Mide bulantısına nane kaynatılıp içilir.
ŞİFASI:
1) İştahsızlık: Bostan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Yüksek mide asidi: Bostan otu, civan perçemi ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Hazım kolaylaştırıcı: Bostan otu, kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1 ’er çay bardağı içilmeye devam edilir.
4) Karaciğer güçlendirici: Bostan otu kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
5) Ateşli hastalıklar: Bostan otu kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
6) Zor iyileşen yaralar: Bostan otu lapa yapılıp vurulur.
❖ TAVSİYE: Bostan otu, acı, karaciğer ve mide için şifalı bir bitkidir, güçlü antiseptiktir.
Yorumlar
Yorum Gönder