BEŞPARMAK OTU ( BEŞPARMAK GÜLÜ ) FAYDALARI





BEŞPARMAK OTU (POTENTÎLLA ERECTA)

(Parmak otu, İncibar, Sarı tabusluk, Yediparmak otu, Gümüş otu.)

İCİNDEKİLER: »Tanen »Tormen-til kırnuzısı »Törmentosit »Reçine »Nişasta »Lastik »Uçan yağ

YAN TESİRİ: Tanen oranı yüksek olduğu için fazla alınmamalıdır. Demir kaplara konulmamalıdır.

ŞİFASI:

1) İshal: Beşparmak otu içinde fazla miktarda tanen olduğu için ishali keser, kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilir.

2) Cilt bakımı: Beşparmak otu kaynatılıp cilt lekelerine sık sık pansuman yapılır.

3) Gaz söktürücü: Beşparmak otu, nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

4) Diş etleri kuvvetlendirici: Beşparmak otu kaynatılıp ağız çalkalanır.

5) Anjin, boğaz iltihabı: Beşparmak otunun içindeki boya maddesi tormentil bakterilerin oluşumunu önlüyor. Beşparmak otu, papatya ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir ve gargara yapılır.

6) Bağırsak iltihabı: Beşparmak otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

7) Ağız içi yaraları: Beşparmak otu kaynatılıp ağız gargara yapılır.

8) Mide ağrıları: Beşparmak otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

9) Basur: Beşparmak otu (az suda) kaynatılıp sıkılır, suyuyla sık sık pansuman yapılır.

10) Yara, bere: Beşparmak otu lapası vurulur.

TAVSİYE: Beşparmak otu, dere kenarlarında, güneşlik yerde yetişen sarı çiçekli, hoş görünümlü bir bitkidir. Yara-bere cilt bakımında başarıyla kullanılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar