BALIK YEMENİN FAYDALARI




BALIK (FISH)


"Deniz avı yapmak ve onu yemek size helal kılındı”

(Maide Sûresi 96. âyet-i kerime)

"Deniz suyu temiz, ölüsü (balık) ise helaldir". (Hadis-i şerif)

İÇİNDEKİLER; •Total yağ »Doymuş yağ »Protein »A, B vitamini »Fosfor

YAN TESİRİ: Karaciğeri hassas olanlarda yaraları azdırır. Balık yedikten sonra su içilmemeli, süt ürünleri yenmemelidir. Tatil su balıkları balgam yapar, hazmı zordur. Salamura edilmiş tuzlu balık vücuda hararet verip uyuz ve kaşıntı yapar.

TELAFİSİ: Sıcak bal şerbeti içmek faydalıdır.

ŞİFASI:

1) Sesi güzelleştirir: Fırında pişirilip yenen balık sesi güzelleştirir.

2) Vücuda kuvvet verici: Balık yemek vücuda kuvvet verir. Balık yağı da aynı işi görür.

3) Sarılık: Balık, zeytinyağında pişirilip yenmeye devam edilir.

4) İhtiyar ve çocuk beslenmesi: Kalkan ve pisi balığı ve diğer deniz balıklan hafif olduğu için ideal bir besindir.

5) Bağırsak yarası: Salamura edilmiş mercan balığının tuzlu suyuna bağırsaklarında yara olanlar oturursa, içerdeki cerahatları dışarı çekilir. Yemeği de yenir.

6) Romatizma: Alabalık, romatizmalı olan yerlere vurulur, ya da alabalık yağıyla masaj yapılır.

7) Yumuşatıcı: Mercan gümüş balığı, zeytinyağında pişirilip yenirse, bağırsakları yumuşatır. Vücudun herhangi bir yerine vurulursa iç organları yumuşatır.

8) Verem: Balık yağı içilmeye devam edilir.

9) Kaşıntı: Balık yağı, kaşınan yerlere sürülür.

(Çay kaşığı ile.)

10) Kemik rahatsızlıkları: Balık yağı içilmeye devam edilir. (Çay kaşığı ile.)

♦ TAVSİYE: Kilo ve kolestrol sorunu olan kişiler için tavsiye edilir.

Yorumlar

  1. tatlı su balığı ile tuzlu su balık arasında fark varmı bu şifalar arasında

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar