BAN OTUNUN FAYDALARI
BAN OTU (HYOSCYAMUSS NİGOR)
(Berç, Bengildek, Gâvur haşhaşı)
İÇİNDEKİLER: «Hiysiyamin «Atropin «Skopolamin
YAN TESİRİ: Uyku kaçıncı özelliği vardır, bu maksatla içilir.
TELAFİSİ: Eğer başka maksatla içilmişse karabaş otu karıştırılarak içilir.
ŞİFASI:
1) Uyku giderir: Uyumak istemediğiniz zaman bân otu kaynatıp balla tatlandırarak içiniz.
2) Asabilik, sinir bozukluğu: Bân otu, söğüt yaprağı ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Ağrı kesici: Bân otu, selvi kozalağıyla beraber kaynatılıp içilir.
4) Romatizma: Bân otu, su, zeytinyağı karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır, kalan zeytinyağı ile ağrıyan yerlere masaj yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder