BAN OTUNUN FAYDALARI




BAN OTU (HYOSCYAMUSS NİGOR)
(Berç, Bengildek, Gâvur haşhaşı)

İÇİNDEKİLER: «Hiysiyamin «Atropin «Skopolamin

YAN TESİRİ: Uyku kaçıncı özelliği vardır, bu maksatla içilir.

TELAFİSİ: Eğer başka maksatla içilmişse karabaş otu karıştırılarak içilir.

ŞİFASI:

1) Uyku giderir: Uyumak istemediğiniz zaman bân otu kaynatıp balla tatlandırarak içiniz.

2) Asabilik, sinir bozukluğu: Bân otu, söğüt yaprağı ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) Ağrı kesici: Bân otu, selvi kozalağıyla beraber kaynatılıp içilir.

4) Romatizma: Bân otu, su, zeytinyağı karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır, kalan zeytinyağı ile ağrıyan yerlere masaj yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar