AVOKADO'NUN FAYDALARI
AVOKADO (PERSEA
GRATİSSİMA)
İÇİNDEKİLER (Tanen
Meyvede % 35 katı yağ A, D ve E
vitaminleri Kâfur Linoleik asit •Pinen Cineol)
YAN TESİR : Kabızlık etkisi vardır.
TELAFİ Meyve yenince,
ılık bal şerbeti içilir. Çayına sinameki veya kavak yaprağı katılır.
1)
Tansiyon düşürücü: Avokado meyvesi yenir.
Avokado yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
2)
İshal: Avokado yenmeye devam edilir. Avokado
yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir.
3)
Cilt bakımı: Avokado yağı, zeytinyağı ile
karıştırılıp cilde sürülür.
4)
Mesane yolları kumu: Avokado kaynatılıp balla
tatlandırılarak içilmeye devam edilirse mesane yollarım yumuşatır, kumlan
döker.
5)
Zayıflama kürü: Avokado yaprağı, maydanoz ile
beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
6)
Böbrek taşı: Avokado yaprağı kaynatılıp balla
tatlandırılarak aç kanna birer su bardağı içilir.
❖ TAVSİYE: Avokado; hoş kokulu,
besleyici bir meyvedir. Sıcak iklimlerde yetişir. Antalya ve civarında yetişir.
Zayıflama kürü ve mesane yollarında başarıyla uygulanır.
Yorumlar
Yorum Gönder