AVOKADO'NUN FAYDALARI






AVOKADO (PERSEA GRATİSSİMA)
İÇİNDEKİLER  (Tanen Meyvede % 35 katı yağ A, D ve E vitaminleri Kâfur Linoleik asit •Pinen Cineol)
YAN TESİR : Kabızlık etkisi vardır.

TELAFİ Meyve yenince, ılık bal şerbeti içilir. Çayına sinameki veya kavak yaprağı katılır.


ŞİFASI:


1)    Tansiyon düşürücü: Avokado meyvesi yenir. Avokado yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

2)     İshal: Avokado yenmeye devam edilir. Avokado yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir.

3)     Cilt bakımı: Avokado yağı, zeytinyağı ile karıştırılıp cilde sürü­lür.

4)     Mesane yolları kumu: Avokado kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse mesane yollarım yumuşatır, kumlan döker.

5)     Zayıflama kürü: Avokado yaprağı, maydanoz ile beraber kay­natılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

6)     Böbrek taşı: Avokado yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak aç kanna birer su bardağı içilir.


❖ TAVSİYE: Avokado; hoş kokulu, besleyici bir meyvedir. Sıcak iklim­lerde yetişir. Antalya ve civarında yetişir. Zayıflama kürü ve mesane yollarında başa­rıyla uygulanır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar