CENTİYANE'NİN FAYDALARI (Kızıl kantaron, yılan otu, eşek turpu, sivri kökü, sarı gentiyan)
CENTİYANE
(Kızıl kantaron, Yılan otu, Eşek turpu, Sivri kökü, Sarı gentinyan)
İÇİNDEKİLER: •Glikozidler »Gentiopikrin »Gention asid •Tanen «C vitamini »Lastik »Yağlar »Madeni tuzlar »Pektin
YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur. Hamilelerin kullanması sakıncalıdır.
ŞİFASI:
1) Karaciğer ve dalak tutukluğu: Centiyane kökü, rezene tohumuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye uzun süre devam edilir.
2) Kan ve idrar söktürücü: Centiyane kökü, at kuyruğu otu ve mısır püskülü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Karaciğer ve mide ağrısını kesici: Centiyane, civanperçemi ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
4) Hazım kolaylaştırıcı: Centiyane, rezene ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra l’er çay bardağı içilir. ı ?
5) Gaz şişliği: Centiyane kökü nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerde Ter çay bardağı içilir, gaz olunca da içilir.
6) Kansızlık: Centiyane kökü, kuru üzümle beraber kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
7) Vücuda kuvvet verici: Centiyane kökü, ısırgan otu, rezene, kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak uzun süre içilmeye devam edilir.
8) Yara tedavi edici: Centiyane kökü toz haline getirilip iyi olmayan mikroplu, iltihaplı yaralara ekilir.
9) Mide ekşimesi ve yanması: Centiyane kökü, civanpençemi ve kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
^TAVSİYE: Centiyane, yara ve iltihap tedavisinde başarıyla uygulanır. Acımsı bir tadı vardır. Hamileler kullanmaktan sakınsınlar.
Yorumlar
Yorum Gönder