BURÇAK'IN FAYDALARI





BURÇAK (CORONILLA VARIA)

İÇİNDEKİLER: «Nişasta »Şekerler «Katı yağ «Amino asitler

YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur.

ŞİFASI:

1) Vücudun su toplaması: Burçak öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

2) İdrar söktürücü: Burçak unu sirke ile karıştırılıp içilmeye devam edilir.

3) Hazım kolaylaştırıcı: Burçak unu, kitre ile beraber balla macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir.

4) Egzama, mayasıl: Burçak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere sürülür.

5) Süt yapıcı: Burçak unu balla karıştırılıp macun yapılır. Ya da burçak unundan çorba yapılıp içilmeye devam edilir. Burçak, hayvanlara yem olarak yedirilir.

6) Vücuda kuvvet verici: Burçak çorbası ve balla yapılan macunu yenmeye devam edilir. ‘

7) Kırık kaynatıcı: Ayak ve kol kırıklarında burçak unu zeytinyağı ile lapa yapılıp kınlan yere bağlanırsa kırık çabuk iyileşir.

8) Böbrek taşları ve kumları: Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç kanuna içilmeye devam edilir.

9) Kan lekesini temizleyici: Burçak kaynatılıp 3 gün suda bekletilir. Bu su ile elbisedeki kanlar temizlenir.

10) Cilt lekeleri: Bu su ile cilt sık sık pansuman yapılır.

11) Şişmanlatır: Burçak helvası yenmeye devam edilir.

TAVSİYE: Burçak mercimeğe benzer bir bitkidir. Hayvan yemi olarak kullanılır. Kırık iyileşti-- fici, kan lekesi temizleyici ve ses açıcı şifalı bir bitkidir. Süt yemlerine kullanılırsa isabetli olur. Burçak, çok geç piştiği için burçak ununu kullanınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar