BURÇAK'IN FAYDALARI
BURÇAK (CORONILLA VARIA)
İÇİNDEKİLER: «Nişasta »Şekerler «Katı yağ «Amino asitler
YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur.
ŞİFASI:
1) Vücudun su toplaması: Burçak öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
2) İdrar söktürücü: Burçak unu sirke ile karıştırılıp içilmeye devam edilir.
3) Hazım kolaylaştırıcı: Burçak unu, kitre ile beraber balla macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir.
4) Egzama, mayasıl: Burçak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere sürülür.
5) Süt yapıcı: Burçak unu balla karıştırılıp macun yapılır. Ya da burçak unundan çorba yapılıp içilmeye devam edilir. Burçak, hayvanlara yem olarak yedirilir.
6) Vücuda kuvvet verici: Burçak çorbası ve balla yapılan macunu yenmeye devam edilir. ‘
7) Kırık kaynatıcı: Ayak ve kol kırıklarında burçak unu zeytinyağı ile lapa yapılıp kınlan yere bağlanırsa kırık çabuk iyileşir.
8) Böbrek taşları ve kumları: Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç kanuna içilmeye devam edilir.
9) Kan lekesini temizleyici: Burçak kaynatılıp 3 gün suda bekletilir. Bu su ile elbisedeki kanlar temizlenir.
10) Cilt lekeleri: Bu su ile cilt sık sık pansuman yapılır.
11) Şişmanlatır: Burçak helvası yenmeye devam edilir.
TAVSİYE: Burçak mercimeğe benzer bir bitkidir. Hayvan yemi olarak kullanılır. Kırık iyileşti-- fici, kan lekesi temizleyici ve ses açıcı şifalı bir bitkidir. Süt yemlerine kullanılırsa isabetli olur. Burçak, çok geç piştiği için burçak ununu kullanınız.
Yorumlar
Yorum Gönder